27.2.08

Η επιστροφη του Μερλιν

Ο φιλος Gothangel με καλεσε στο παιχνιδι της σελιδας 123
Αντιμετωπισα ομολογουμενως προβλημα οχι για να βρω την σελιδα αλλα το βιβλιο..
Εκλεισα τα ματια και...



Ο Μελχιορ μολις προλαβε να γλιτωσει την πτωση μετα απο ενα ξαφνικο φυσημα του ανεμου. Η οξια στην οποια ηταν κουρνιασμενοι αρχισε να πηγαινοερχεται δεξια κι αριστερα σαν μεθυσμενος χορευτης. Αν και το σμηνος μισοκοιμοταν κατω απο το ζεστο απογευματινο ηλιο, ολες οι κουρουνες κρατηθηκαν ενστικτωδως πιο σφιχτα. Ηταν μια αντιδραση στη οποια ο Μελχιορ επρεπε να κανει εξασκηση. Πως θα μπορουσε να εξασκηθει κοιμισμενος?
"Η αληθεια ειναι οτι νιωθω πολυ ασχημα",συνεχισε η ηλικιωμενη κουρουνα. Κοιταξε τριγυρω με καποια ανησυχια. "Ειχα την υποψια οτι μου ερχονται αλλοκοτες ιδεες στο μυαλο. Ειλικρινα, αν μπορεις να κρατησεις ενα μυστικο, δε νομιζω οτι συμβαινει το ιδιο με τους αλλους". Τα πουλια τριγυρω τους ειχαν βυθιστει σε εναν ηρεμο υπνο, χωρις ασχημα ονειρα.
"Υποθετω οτι ειναι συνεπεια της συμμετοχης σου στο μυαλο των αλλων", ειπε ο Μελχιορ."Δε μπορεις να εχεις δικες σου σκεψεις χωρις να νιωθεις οτι εισαι προδοτης".




Η Επιστροφή του Μέρλιν
(The Return of Merlin)


Deepak Chopra


Εκδόσεις: Π. Ασημάκης


Μετάφραση: Γ. Κουσουνέλος



«Ενα καθηλωτικό, πολύπλοκο παραμύθι.. όπου εμπλέκονται δράκοι, μαγεία, κάρτες Ταρό, ιεροί πέτρινοι κύκλοι, το Αγιο Δισκοπότηρο, το σπαθί του βασιλιά Αρθούρου - το Εξκάλιμπερ - όνειρα και ξόρκια. Καθώς οι δυνάμεις του καλού και του κακού συγκρούονται, ο Chopra, με φωτεινό πνεύμα και πνευματική διορατικότητα, υφαίνει μια εμπνευσμένη παραβολή πλημμυρισμένη με την ελπίδα ότι η εμπιστοσύνη, η αγάπη, η κατανόηση και η συνειδητότητα θα υπερνικήσουν κάποια στιγμή το φόβο, το μίσος κι την άγνοια...Μια τολμηρή νέα διήγηση της ιστορίας του βασιλιά Αρθούρου...»


Publishers Weekly



«Το πρώτο μυθιστόρημα του Chopra παρουσιάζει μια εκδοχή νου/σώματος του μύθου του Αρθούρου, που αποδίδει με γοητεία στην οικεία γνώση.Κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη, χρησιμοποιώντας σύμβολα που κάνουν τις έννοιες να ξεπετάγονται από τις σελίδες και μια πλοκή που φέρνει τα μέσα έξω, σαν ένα γάντι, καθώς οι χαρακτήρες αλλάζουν σχήματα και ταυτότητες... [και] δομεί το αστυνομικό θρίλερ με θαυμαστές ανττιστροφές και μαγικά γεγονότα...Το αργό βάδισμα πάνω στον ιστό του χρόνου, φτιάχνει ...ένα ζωντανό μυθιστόρημα».


Kirkus Review



«Οι ώρες περνούσαν και παρ' όλα αυτά, ο κύκλος της ειρήνης δυνάμωνε και πλάταινε, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονταν να προστεθούν σε αυτόν. Ηταν σαν ένα φως να είχε εμφανιστεί στον κόσμο.Και όλοι όσοι ονειρεύονταν ένα καινούριο Κάμελοτ, ξύπνησαν. Ο καθένας κατανοούσε το νόημα από τη γραφή στην πέτρα. Αυτός είναι ο κόσμος που έχετε ονειρευτεί από την αγνότητα της καρδιάς σας. Η γέννηση του νέου βασιλείου δε βασίστηκε εξ ολοκλήρου στην αφύπνιση των πάντων. Η πέτρα του Μέρλιν είχε στείλει μουσική στον αέρα, καμπάνες που χτυπούσαν με τις υγρές νότες τους πάνω στη γη».


Από την Επιστροφή του Μέρλιν



Τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιβλίο Η Επιστροφή του Μέρλιν προέρχονται από το οπισθόφυλλο της ελληνικής έκδοσης.


Καλω με την σειρα μου

την Λου και τον Ρομποτακο

4 σχόλια:

Prince Of The City είπε...

Απλά τέλεια επιλογή!!

Το ξερα πως μπορω να βασιστω σε σενα! χιχι!

Penthesila είπε...

Σου επιβεβαιωσα τις υποψιες...χιχιχιχχι!

Laplace είπε...

πολυ καλη επιλογη νεραιδουλα..οταν ξεκλεψω λιγο χρονο θα ανταποκριθω..τις καλημερες μου

Ra Ma είπε...

Είναι από αυτά που διαβάζω!!! Γρήγορα στο βιβλιοπωλείο!