5.4.08

ΠΥΡ_καγιες



Μεσημερι ηταν οταν ο δρομος απο την Κρεστενα αρχισε να ανηφοριζει προς την Γκρεκα,Πλατιανα ,Καλλιθεα και απο κει ακομα πιο ψηλα προς την Ανδριτσαινα και τον Επικουριο Απολλωνα.

Την καμμενη γη την ειχα δει πολλες φορες μετα τον Αυγουστο τοσες ωστε να μην μου κανει πια τιποτα εντυπωση.Υποσχεθηκα στην επιστροφη, στην καταβαση αυτη τη φορα, να μπω στην Γκρεκα και να δω απο κοντα την εκκλησια της Αγ.Παρασκευης που καηκε, ξερετε ποια λεω, την εκκλησια που ειδατε παρα πολλες φορες στην τηλεοραση σε ολα σχεδον τα καναλια.

Δεν αργησα να παρω το δρομο της επιστροφης και με μια μικρη παρακαμψη βρεθηκα να ανηφοριζω στην Γκρεκα που ειναι αμφιθεατρικα χτισμενη σε μια πλαγια ..Μικρο αλλα ομορφο χωριο φαντασου την ομορφια της μεσα στο πρασινο..Ολα αυτα μεχρι τον αυγουστο φυσικα ,τωρα πια ορθωνεται πανω της η καμμενη γη.....

Πριν καλα το καταλαβω ημουν μεσα στο χωριο και μπροστα μου εβλεπα να ορθωνεται η εκκλησια, που ομολογωνα πω, βλεποντας την προσοψη της τιποτα δε μαρτυρουσε την καταστροφη, σε σημειο να πιστεψω οτι ειχε ηδη ξαναχτιστει!

Κοιτωντας λιγο πιο ψηλα, φυσικα, στην στεγη καταλαβα οτι τιποτα ακομα δε ειχε γινει...

Αφησα το αμαξι και σιγα σιγα πλησιασα, ανεβηκα τα σκαλια μπηκα στο προαυλιο και οσο πλησιαζα εβλεπα πια ξεκαθαρα στο εσωτερικο..ολα ηταν αφημενα οπως τις πρωτες μερες μετα την καταστροφη οπως τα χα δει στην τηλεοραση.

Αρχισα να απορω και να αναρωτιεμαι γιατι δε ειχαν εστω καθαρισει τα καμμενα ξυλα ,τα κεραμιδια..περιμενα να χαν γινει καποιες εργασιες γιατι ηξερα απο γνωστους οτι καποιος κυπριος εδωσε χρηματα για να φτιαχτει η εκκλησια..

Στην εξοδο μου απο το προαυλιο μια κυρια στη βεραντα της καθαριζε τις γλαστρες της και φυτευε λουλουδια ανοιξιατικα την χαιρετησα και ανταπεδωσε...

και τοτε ειπα να τολμησω να ρωτησω αν εχουν αλλη εκκλησια οπου εκκλησιαζονται και μου απαντησε πως ναι υπηρχε αλλη μια μικροτερη..

της εξεφρασα την απορια γιατι δε εχει ακομα φτιαχτει η Αγ.Παρασκευη και μου πε οτι δε ξερει ποτε θα αρχισουν.

Οι αποριες μου πολλες και σκεφτηκα, "δε παει και το παλιαμπελο", ας ρωτησω ο,τι με ετρωγε πιο πολυ."Αφου ξερω", της ειπα, " εχουν δοθει απο καποιον κυπριο χρηματα, γιατι δε εχει φτιαχτει ακομα ενας χειμωνας περασε".

Και ιδου η απαντηση της "δε ξερω κοπελα μου ο παπας τα χει τα λεφτα στην τραπεζα σε λογαριασμο"

"Μαλιστα" απαντω ,"σας ευχαριστω καλο απογευμα να χετε, περαστικη απο τα μερη σας ηρθα να δω με τα ματια μου το κακο που μας βρηκε ολους μας "

Μου ευχηθηκε καλο δρομο και συνεχισε να ξεσποριασει χειμωνιατικους βασιλικους....

Η απαντηση της περισσοτερες αποριες απο πριν μου γεννησε και κατι μεσα μου μου ελεγε οτι και εδω κατι δε παει καλα.

Περασαν οι μερες, περασαν δυο μηνες ισως και μολις πριν λιγα λεπτα βρεθηκα μπροστα στο παρακατω αρθρο,που αποτελεσε την αφορμη αυτης της αυθορμητης αναρτησης που γραφεται στο ποδι ομολογω αλλα δεν αντεχα να μην την μοιραστω μαζι σας!



" Καταγγελία από τους κατοίκους του χωριού Γκρέκα"

Μου έφτασε μία καταγγελία κατοίκων του χωριού Γκρέκα που κάηκε ένα μεγάλο μέρος του κατά τις φονικές φωτιές του Αυγούστου. Κάτοικοι οργισμένοι αλλά και πολύ φοβισμένοι για να βγουν δημόσια να το καταγγείλουν, ισχυρίζονται ότι ο Δήμος Μενιδίου απέστειλε βοήθεια αξίας 100.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους όπου είτε όλο το ποσό είτε το μισό, το εμπιστεύθηκε στον παπά του χωριού προς διάθεση στους έχοντες πραγματική ανάγκη.
Στην αρχή ο παπάς είπε προς τους κατοίκους του χωριού ότι θα παρακρατηθεί το ποσό για το ξανακτίσιμο της χριστιανικής εκκλησίας που κάηκε ολοσχερώς

(παρ’ όλο που και από την Γερμανία υπάρχει προσφορά 500.000 ευρώ για την χριστιανική εκκλησία, συν ότι τις προηγούμενες ημέρες πέρασε ένας Γερμανός και ένας Κύπριος και είπαν ότι μπορούν να αναλάβουν με δικά τους έξοδα το κτίσιμο).
Οι κάτοικοι αντέδρασαν στην απόφαση και ως μέσον εκφοβισμού, για να μην τον καταγγείλουν, ο παπάς ανακοίνωσε ότι όποιος τον καταγγείλει θα τύχει ...αφορισμού!!! Τώρα οι κάτοικοι φοβούνται να τον καταγγείλουν επωνύμως και νοιώθουν παγιδευμένοι και ανίσχυροι να διεκδικήσουν αυτά τα οποία με μεγάλη γενναιοδωρία τους προσέφερε ο Δήμος Μενιδίου.
Είναι απαράδεκτο, φρικώδες και αναίσχυντο να συμβαίνει αυτού του είδους η κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων των πολιτών διότι και φίμωσις επιχειρείται και υπάρχει υπεξαίρεσις δημοσίου χρήματος, αλλά επιπλέον χρησιμοποιούνται αθέμιτα μέσα θρησκευτικού χαρακτήρα για να φιμωθούν οι κάτοικοι του χωριού Γκρέκα.
Ζητώ να διαδώσετε αυτή την καταγγελία και όλοι όσοι έχουμε την στοιχειώδη ευσυνειδησία να διαμαρτυρηθούμε στα μέσα μαζικής ενημερώσεως για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση όπου η χριστιανική εκκλησία της Ελλάδος έχοντας τεράστια περιουσία σε χρήμα και γη, δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ ακόμη και για ανακατασκευή των εκκλησιών που κάηκαν, δεσμεύει μέσω των παπάδων που έχει προσλάβει και τις δωρεές των απανταχού Ελλήνων(κοινώς κλέβει!!!) και επιτρέπει την ψυχολογική βία μέσω της θρησκείας για να αποκρύψει τις πομπές της.



Δεν ημουν εγω η καχυποπτη, απλα επιβεβαιωνονται αυτα που ολοι ξερουμε οτι οποιος διαχειριστηκε ή διαχειριζεται χρηματα απο τις δωρεες, ποσα που οι ελληνες εδωσαν με ολη την αγαπη τους να βοηθησουν μετα την καταστροφη κατεληξε ή καταληγει σιγα σιγα σε "μεγαλες" τσεπες προεδρων, παρεδρων, γραμματεων, φαρισαιων, ιερεων, δημαρχεων και λοιπων αρχεων...



7 σχόλια:

Laplace είπε...

Penthesila μου θα φανω αιρετικος..
ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ,ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ..

ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ Κ ΠΑΣ Κ ΨΗΦΗΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΣΟΥ,ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΣΟΥ,ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ...

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ..

Laplace είπε...

OΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ Κ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑ Η ΚΑΘΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ Κ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΓΑΜΑΕΙ Κ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ...

ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΥΨΕΙΣ..

Ανώνυμος είπε...

καταρχή θα συμφωνήσω απολυτα με τον laplace78...οι ιδιοι προκαλουμε τις καταστροφές μας στον μεγαλύτερο βαθμό...
τα γνωριζω ολα αυτα τα μερη και τα ποναω..εκεί δουλεψα τα πρωτα μου χρόνια,στα σχολεία της Ανδριτσαινας,Φασκομηλιάς,Λεπρεου και Φιγαλειας...
τι να πω εχουμε πιασει εντελώς πατο...γινεται πιο χαμηλά,λεω καθε φορά,....μα και όμως γίνεται....

Pan είπε...

Καλησπέρα.

Παπάς, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

x-man είπε...

Μεγάλη πληγή έξυσες Penthesila.
Το τραγικώτερο γεγονός των πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου με άγγιξε προσωπικά. Αν το θυμάσαι θα καταλάβεις οτι δεν γίνεται να μην συμφωνήσω και να εξαγριωθώ ταυτόχρονα. Το λέω και το ξαναλέω. Οι μεγαλύτεροι διαφθορείς είναι το χρήμα και η εξουσία. Και δυστηχώς για την ράτσα μας είναι ο χειρότερος συνδυασμός.

Βάσκες είπε...

Τι να πω. Ό,τι και να πεις είναι λίγο.

Η ανοησία τους, η αναλγησία του, το μπάχαλο;

Penthesila είπε...

Καλησπερα σε ολες και ολους σας ευχαριστω για τα σχολια και επιφυλασσομαι για νεο φωτορεπορταζ..

**ρομποτακο κ μαγειρισσα συμφωνω εμεις φταιμε εννοειτε ολοι μαζι και ο καθενας χωριστα..

**παν και εδω ο παπας και εκει ο παπας εχει γεμισει ο τοπος απο επαγγελματιες..

**Χ-μαν η πληγη ειναι ανοιχτη ανοιγω τα ματια και την βλεπω καθημερινα

**Βασκες δε υπαρχουν λογια να περιγραψεις την καταντια μας....