To Κιοτο ηταν η πρωτευουσα της Ιαπωνιας και η κατοικια του αυτοκρατορα απο το 794 μεχρι 1868.
Ειναι τωρα στην Ιαπωνια, η εβδομη μεγαλυτερη πολη με πληθυσμο 1,4 εκατομμυριων κατοικων και ενα συγχρονο προσωπο.
Κατα τη διαρκεια των αιωνων, το Κιοτο καταστραφηκε απο πολλους πολεμους και πυρκαγιες αλλα λογω της ιστορικης της αξιας,
η πολη ειχε αποσυρθει απο τον καταλογο των στοχων για τις πολεις της ατομικης βομβας και γλιτωσε απο τις αεροπορικες επιδρομες κατα τη διαρκεια του Δευτερου Παγκοσμιου Πολεμου.
Αμετρητοι ειναι οι ναοι,οι βωμοι και τα αλλα κτηρια ,ανεκτιμητα ιστορικα, που εχουν επιβιωσει στην σημερινη πολη.
Γνωστη σε ολο το κοσμο απ 'το Πρωτόκολλο του Κιότο που προέκυψε από τη Σύμβαση-Πλαίσιο για τις Κλιματικές Αλλαγές που είχε υπογραφεί στη Διάσκεψη του Ρίο, τον Ιούνιο του 1992, από το σύνολο σχεδόν των κρατών (η Ελλάδα κύρωσε τη Σύμβαση αυτή, κάνοντάς την νόμο του Κράτους τον Απρίλιο του 1994).
Λίγα χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το 1997, καθορίστηκε στα πλαίσια της Σύμβασης αυτής ένα σημαντικό νομικό εργαλείο για τον έλεγχο των εκπομπών, γνωστό και ως Πρωτόκολλο του Κιότο. Κεντρικός άξονας του Πρωτοκόλλου του Κιότο είναι οι νομικά κατοχυρωμένες δεσμεύσεις των βιομηχανικά αναπτυγμένων κρατών να μειώσουν τις εκπομπές έξι (6) αερίων του θερμοκηπίου την περίοδο 2008-2012, σε ποσοστό 5,2% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.
Sakura
ειναι στην Ιαπωνια ανεπισημα το εθνικο λουλουδι.
Γιορταζουν για πολλους αιωνες την ανθοφορια και εχει μια πολυ εξεχουσα θεση στην ιαπωνικη κουλτουρα.
Υπαρχουν πολλες δεκαδες διαφορετικες ποικιλιες κερασιας στην Ιαπωνια, τα περισσοτερα απο τα οποια ανθιζουν για μολις δυο ημερες την ανοιξη. Οι ιαπωνες γιορταζουν αυτην την εποχη του ετους με hanami (cherry blossom viewing)
γιορτες κατω απο τα ανθισμενα δεντρα
Kinkaku-ji -Ναός του Χρυσού Περιπτέρου
Ο ναός Kinkaku-ji ( Ναός του Χρυσού Περιπτέρου) βρίσκεται στην πόλη Kyoto της Ιαπωνίας και είναι το ανεπίσημο όνομα του Rokuon-ji ( Ναός του Κήπου των Ελαφιών). Κτίστηκε αρχικά το 1397 σαν έπαυλη απόσυρσης του Shogun Ashikaga Yoshimitsu, στην τότε έκταση ιδιοκτησίας του, γνωστή ως Kitayama. Ο γιος του ήταν αυτός που μετέτρεψε το κτίριο σε ναό του Zen της Σχολής Rinzai. Ο ναός κάηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια του πολέμου Onin.Το Χρυσό Περίπτερο, ή αλλιώς Kinkaku, είναι ένα τριώροφο κτίσμα στα εδάφη του ναού. Τα τελευταία δυο πατώματα του περιπτέρου είναι καλυμμένα με ατόφια φύλλα χρυσού. Το περίπτερο είχε την λειτουργία ενός Shariden, έχοντας ιερά λείψανα του Βούδα. Στην οροφή βρίσκεται ένα χρυσό fenghuang, ή αλλιώς 'Κινέζικος Φοίνικας'.Το Χρυσό Περίπτερο έχει έναν υπέροχο Ιαπωνικό κήπο ακριβώς έξω απο αυτόν. Η λιμνούλα μπροστά του ονομάζεται Kyouko-chi (Λιμνούλα του Καθρέπτη) και υπάρχουν πολλά νησίδια και βράχοι στην λιμνούλα, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την Βουδιστική ιστορία της δημιουργίας.Το έτος 1950, το περίπτερο κάηκε απο έναν ψυχικά διαταραγμένο Κορεάτη μοναχό, ενώ μια φανταστική εκδοχή των γεγονότων έγινε κεντρικό θέμα στο βιβλίο του 1956 του Yukio Mishima, 'Ο Ναός Του Χρυσού Περιπτέρου'*. Η σημερινή κατασκευή χρονολογείται απο το 1955. Πρόσφατα, η κάλυψη της Ιαπωνικής λάκας βρέθηκε να έχει ορισμένα φθορές και μια καινούργια κάλυψη καθώς και επιχρύσωση με φύλλα χρυσού, πολύ πιο παχιά απο τα πρωτότυπα, ολοκληρώθηκε το 1987. Επιπροσθέτως, το εσωτερικό του κτιρίου, περιλαμβανομένων και των ζωγραφιών ανακαινίστηκαν. Τέλος, η οροφή υπέστη ανακαίνιση το 2003.
Η περιοχή όπου βρίσκεται το Χρυσό Περίπτερο χρησιμοποιείτο κατά το 1220 ως έπαυλη του Saionji Kintsune.
To Ryoan-Myoshinji ανηκει σε σχολειο της αιρεσης του Rinzai Zen του Βουδισμου. Υδρυθηκε στα 1450 πανω στην τοποθεσια της Tokudaiji (επισης γνωστη ως Enyuji), που χρονολογειται απο το 983. Ομως ο ναος καηκε κατα τη διαρκεια του πολεμου Onin(1467-68) και ανακατασκευαστηκε μεταξυ 1488 και 1499.
Ο ναος οφειλει την φημη για την karesansui . Eνα "στεγνο τοπιο" των 15 βραχους μεσα σε μια θαλασσα αμμου. Το ξηρο τοπιο εμπεριεχει την ουσια του Ζεν διαλογισμου του και θεωρειται ενα αριστουργημα της ιαπωνικης κουλτουρας. Ωστοσο, ο σχεδιαστης του 15ου αιωνα και η ερμηνεια παραμενουν αγνωστα. Μια ιδιαιτεροτητα της τοποθετησης των βραχων ειναι οτι οπουδηποτε καθεται καποιος, μπορει να δει μονο 14 απο τους 15 βραχους.
Gion
Στην περιοχη Gion υπαρχουν παραδοσιακα τεϊοποτεια και εστιατορια και θεατρα οπου μπορεις να παρακολουθησεις παραστασεις με γκεϊσες, επαγγελματιες ηθοποιους που στο Κιοτο τις μαθητευομενες αποκαλουν Μαϊκο
YΓ. Να και λιγη κουλτουρα για να μη λετε οτι με κατεστρεψαν αι κακαι συναναστροφαι!Καθε μερα σχεδον στη δουλεια με τους toyotomi κατι μαθαινουμε και μεις!
Sagionara!
5 σχόλια:
Φοβερό ποστάκι, πολύ όμορφα στοιχεία και φωτό.
o Μιγιάγκι ρωτάει τι κάνεις το βράδυ..
**Βασκες βασικα οι φωτογραφιες με ενδιαφερουν απλα συνδυαζω λιγα στοιχεια για να σας κανω μια ωραια παρουσιαση.
**ρομποτακο πες του Μιγιαγκι οτι το βραδυ κερναω τεϊον...
πολυ ωραιο ποστ
**Zoyri ευχαριστω πολυ
Δημοσίευση σχολίου