23.2.09

H Ωρα της Γης



Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Περισσότερες από 64 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2009. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής.

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.

Τι μπορείτε να κάνετε
Μπορείτε να συμμετέχετε απλά σβήνοντας τα φώτα στο χώρο σας από τις 20:30 έως τις 21:30 το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πετύχει η Ώρα της Γης 2009.

http://www.earthhour.org/action/gr:el

6 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα κ καλη εβδομαδα!
πολυ καλη η πρωτοβουλια,αλλα αν τα λαμογια των κυβερνησεων(κυριως της g-8)δεν θεσπισουν κ εφαρμοσουν αυστηροτερα μετρα για βιομηχανιες κλπ δεν μας βλεπω με πολυ μελλον,οση ωρα κ αν κλεισουμε εμεις τα φωτακια μας..

KitsosMitsos είπε...

Γεια να δούμε και φέτος τι θα βγει από αυτή την ιστορία. Μέσα με τα μπούνια πάντως!

cook είπε...

θυμαμαι και την περσινη ιδια κινητοποιησση ...τοτε συμμετειχαν ελαχιστοι εντος της ελλαδας...αυτη τη φορα μοιαζει οτι θα ειναι περισσοτεροι...

Ανώνυμος είπε...

Με το μισό πλανήτη παγωμένο, λόγω ελαττωμένης ηλιακής δραστηριότητας...
Ποιοι και γιατί οργανώνουν τις σκοταδιστικές τελετές “σβήστε τα φώτα να έχουμε να πετάμε με τζετ εμείς οι “εκλεκτοί”:
Όταν τα φοβικά-πομπηιακά ΜΜΕ συντονίζονται και απαιτούν να αυτομαστιγωθούμε, όχι για να σταματήσουν μεταλλαγμένα-πυρηνικά-διαφθορά, αλλά για να έχουν περισσευούμενη ενέργεια να σπαταλούν οι “εκλεκτοί”, καλό είναι να ξέρουμε ΠΟΙΟΙ οργανώνουν τις φιέστες του σκοταδισμού κλπ:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1145127/The-Prince-hypocrites-Charles-embarks-16-000-mile-green-crusade--aboard-private-jet.html.
Τη στιγμή που τα λαμόγια ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ότι οι πάγοι αυξάνονται και θέλουν να σωθούν σε περίπτωση επιδείνωσης της ψύξης:
http://jjprzy.envy.nu/images/AntarcticIceGraph.jpg
http://www.universetoday.com/am/publish/greenland_icesheet_growing.html?4112005
Οι νέοι αποικιοκράτες έγιναν μεσίτες
Δίχως όπλα, αλλά με το χρήμα τους, πλούσιες χώρες αγοράζουν εκατομμύρια στρέμματα εύφορης γης στον αναπτυσσόμενο κόσμο για ιδία χρήση...
Ενα πράγμα είναι σίγουρο: οι πλούσιες και δυνατές χώρες θα χορταίνουν εις βάρος των φτωχών, τις οποίες θα εκμεταλλεύονται, απομυζώντας τους πόρους τους αντί πινακίου φακής.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=256178.
Δεν περιμένει, βέβαια, κανένας απάντηση από τους μοχθηρούς ψευτοφιλάνθρωπους ενοχοποιητές μας (που παριστάνουν τους ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ σωτήρες τής ανθρωπότητας), αλλά καλό είναι (και δωρεάν) να κάνουμε σε κάθε παρέα και κάθε διοικητικό συμβούλιο την ερώτηση:
-Έχετε επαρκή αποθέματα για ενδεχόμενο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ πενταετή ηφαιστειακό χειμώνα;
(http://www.youtube.com/watch?v=PseunscKUBc)

Penthesila είπε...

Kαλημερα σε ολους σας!

Ανώνυμος είπε...

Έχοντας αγανακτήσει από την πρωτοφανή υποκρισία των ηγετών και κυρίως από τα "πρόβατα" που προθύμως τους ακολουθούν έχω γράψει στα γρήγορα αυτό το κείμενο - δεν και κανένα λογοτεχνικό κομψοτέχνημα, οκ - και έχω πάρει αμπάριζα τα blog και το αναρτώ. Όποιος συμφωνεί ας κάνει το ίδιο, έχουμε ακόμα 13 μέρες. Με αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι αγαπώ τον πλανήτη στ΄ αλήθεια - και με τις καθημερινές μου πράξεις, προσπαθώ. Ευχαριστώ!


Από τις μεγαλύτερες σαχλαμάρες που πρόκειται να γίνουν. Όλες αυτές οι δήθεν παγκόσμιες μέρες γιά την διάσωση, και καλά, του πλανήτη.
Από ποιούς; από αυτούς που τον έχουν καρατομήσει τόσες εκατονταετίες. Φυσικά στην σαχλαμάρα η χώρα μας προσπαθεί να πάρει πρωτιά! δεν μου κάνει εντύπωση. Σε καραγκιοζιλίκια είμαστε πρώτοι. Σε πράγματα ουσίας είμαστε ουραγοί. Ας κλείσουν κανένα από τα εργοστάσια που ρυπαίνουν τις θάλασσες, τολμάνε; Ας επιβάλουν βαρβάτο πρόστιμο σε όλους αυτούς τους καρχαρίες που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην φύση και μετά να έρθουν να μας πουλήσουν πληρωμένες εξυπνάδες γιά τα φώτα.
Δηλαδή αν μείνουν ανοιχτοί οι διακόπτες ο πλανήτης θα πεθάνει; μήπως τελικά έχουμε προσπάθεια κοροϊδίας των ανθρώπων;
ΕΛΕΟΣ μην ψαρώνεται, είναι μία βλακεία και μισή αυτό το πράγμα, γιά να μην πω καμμία πιό βαριά κουβέντα. Έτσι δεν σώνεται κανένας πλανήτης και φυσικά κανένα, μα κανένα, ηχηρό μήνυμα δεν πρόκειται να σταλεί στους παγκόσμιους ηγέτες.
Οι ηγέτες θέλουν άλλα πράγματα γιά να συναιτιστούν και όχι "παιχνίδια" με τους διακόπτες.

Χρειάζονται πιό ουσιαστικά πράγματα. Εκτός και αν όλοι αυτοί που θα κλείσουν τον διακόπτη τους βοηθήσει να κοιμηθούν ήρεμα το βράδυ, νομίζοντας ότι έκαναν κάτι γιά το περιβάλον. Μάλλον περί αυτού πρόκειται. Είναι οι ίδιο που θα πετάξουν το τσιγάρο κάτω, θα μπούνε στο αυτοκίνητό τους, θα πετάξουν κάτω το κουτάκι του αναψυκτικού κ.λ.π. και όταν κλείσουν εκείνο το βράδυ τον διακόπτη θα κυλήσει ένα δάκρυ από το μάγουλό τους γιά τον μεγάλο και αγωνιστικό αγώνα που δίνουν γιά την γη! περιμένοντας την επόμενη χρονιά. Εντάξει αυτό τους είπαν να κάνουν και αυτό κάνουν οι άνθρωποι, τι ψάχνεις;
Και μόνο τα αποτελέσματα αυτής της γελοίας πράξεις αν αναλογιστείς καταλαβαίνεις γιά την κενότητα της σκέψης τους. Ψεύτες και υποκριτές.

ΦΩΤΑΓΩΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ!
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.