10.9.08

Τα χαμε χυμα...


...μας ηρθαν και τσουβαλατα!
Δε μου φταναν ολες οι εννοιες και προβληματα
προεκυψε και αυτο!
Ο ιδιωτικος παιδικος σταθμος οπου πηγαν και τα δυο μου παιδια
λειτουργουσε και νηπιαγωγειο.
Εχετε ολοι ακουσει φυσικα τον χαμο που γινεται με το θεμα.
Δε του επιτρεπουν να λειτουργησει, γιατι λεει δε εχει χωριστη κουζινα το νηπιαγωγειο!
Για 18 τμ!
Αν ειναι δυνατον!
Το δημοσιο νηπιαγωγειο διπλα στο σπιτι μου δε ειναι ακομα ετοιμο, θα στοιβιασουν ολα τα μικρα σε μια αιθουσα του δημοτικου, θα ναι μια νηπιαγωγος για ποσα αραγε παιδια,κουζινα δε εχει φυσικα, το μεσημερι σχολανε στις 12 και κατι και οποιος δουλευει να κοψει το λαιμο του!
Μα τι μαλακες θεε μου, δηλαδη απορω ολοι αυτοι στα υπουργεια τι σκατα εχουν στο κεφαλι τους!
Αν, δε, παρω γυναικα να πηγαινοφερνει το παιδι αυτο πλεον θα αποτελει τεκμηριο διαβιωσης, θα θεωρηθω και πλουσια!
Ηθελα να ξερα ποιος τους ψηφισε ολους αυτους, αραγε απολαμβανουν που καθημερινα μας εχουν πη@@ξει χωρις σαλιο...
Αντε τωρα να εξηγησω στη μικρη γιατι δε θα παει σχολειο, εκει που τοσα χρονια πηγαινε, που ειχες τα αλλα παιδακια, που γνωριζε ολους και ολες, που ξυπναγε το πρωι ακομα και τα σαββατοκυριακα και ηθελε να παει σχολειο, που εκανε αγγλικα ηδη δυο χρονια, εκανε χορο, ειχε δραστηριοτητες, ειχαν παιδοτοπο κηπο με γκαζον να παιζουν.
Αντε τωρα να της πω οτι θα παει σχολειο σε ενα αθλιο κτηριο, που δε θα ξερει κανεναν που ολα ειναι απροσωπα, που θα παιζει στο τσιμεντο και το χωμα που σε 4 ωρες δε προκειται να μαθει τιποτα και θα παει με υποχρεωτικη φοιτηση στο νηπιαγωγειο τουβλο απελεκητο στην Α΄ δημοτικου...
Και πιστεψτε με εχω μετρο συγκρισης....
Αντε χαθητε ολοι μαζι....
Οι γυναικες και δη οι μανες στην Ελλαδα ειναι σε χειροτερη θεση απο μεταναστες..
Οι εργαζομενες μανες δε τρις χειροτερα
Λες και μας εκδικουνται για κατι...
Εχουμε χουντα χωρις οπλα, το χετε καταλαβει ή περιμενετε να δειτε και τα τανκς.....



12 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα ομορφη..
τελικα πρεπει να μας αφαιρεθει η ψηφος..απο ολους μας..δεν ειναι δυνατον να αχεομαστε τετοια πραγματα κ αφου τα ανεχομαστε,προφανως ειμαστε επικινδυνοι...
να μας παρουν πισω το εκλογικο βιβλιαριο κ να κυβερνουν αιωνιως αυτοι..αφου τα θελει ο κωλος μας..

Penthesila είπε...

Ρομποτακο ξερεις κατι?
Νιωθω ενοχες που εχω κανει παιδια που χωρισα που ειμαι μονη μου που δε κρεμομαι απ τα @@@@@ κανενος ...
Λες και ολοι εχουν συνωμοτησει να μας εξαφανισουν στο μπουρδελλο που ζουμε που κακως το αποκαλουμε ετσι γιατι και στα μπουρδελλα υπαρχουν αγραφοι νομοι που πρεπει να σεβονται και σεβονται ολοι οσοι πανε αλλιως εξω απο τη πορτα με κλωτσιες
Εδω δε μιλαμε για Ιραν Ιρακ Αφγανισταν και αραβικες χωρες εδω μιλαμε για την πληρη ξεφτιλα !
Μονο κλειτοριδεκτομη δε μας κανουν στην Ελλαδα ακομα αλλα μη δινω και ιδεες δε ξερεις καμια φορα ειμαι και σαββατογεννημενη.....

Laplace είπε...

σε κανουν να νιωθεις ενοχες εννοεις..μα δεν το ξερεις?στην ελλαδα ενοχες για ολα μας κανουν να νιωθουμε.
πχ επειδη σπουδασες νιωθεις ασχημα που απαιτεις να βρεις μια δουλεια σωστη,επειδη παντρευτηκες αυτη που αγαπησες κ οχι αυτη που ελεγε το συμφερον σου σε κανουν να νιωθεις ενοχες κλπ..
ετσι παει στο Μπουρδελισταν που γεννηθηκαμε..

παντως στο ειπα κ prive,οι ελληνιδες μεχρι να τα ΖΗΣΟΥΝ οι ιδιες,ειναι στα @@ τους..ΔΕΝ ΤΙΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΠΤ,ασε την Νιοβη κ την καθε νιοβη να τραβιεται σου λεει κ μολις τους ερθει το αγγουρι για τις ιδιες,τοτε τα θυμουνται..κ να ξερεις οτι οσα γραφεις οι ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ή οχι ακομα μητερες τα διαβαζουν κ τα προσπερνουν..ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ στο φουλ.
αντι ολες μαζι ενωμενες να κανουν κατι,να κερδισουν καποια ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πραγματα,τις νοιαζει μονο να βγουν στο μπαρακι κ να γνωρισουν καναν παπαρα κ να τον υπηρετησουν στο κρεββατι κ την αλλη μερα να πανε για αλλα...

χουντα χωρις οπλα οπως ειπες,χουντα που ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ εντελει,γιατι αφου δεν αντιδρουμε,σημαινει οτι μας βολευει..

aparadektos είπε...

Αν σας ενδιαφέρει να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση υπογράψτε αυτή την διαμαρτυρία:


http://www.petitiononline.com/nipia/petition.html

Λου είπε...

Καλησπερα, Πενθεσιλια μου.
Πως να σε καταλαβω? αφου δεν ειμαι μανα....Βλεπεις, προλαβανε, να με κανουνε, να μη μπορω να ταισω εμενα, και να χρωσταω και της Μιχαλους, φαντασου να ΄χα και παιδια.
Και βγαινει σημερα, ο Μπουλης στο Υπουργικο Συμβουλιο, και μιλαει για την επιτυχια των μεταρρυθμισεων.
Καλα λεω εγω, στα αρματα στα αρματα.........

Πολλα φιλια, και κουραγιο, να μεγαλωσεις τα αγγελουδια σου....θελω να πιστευω, οτι μεσα απο τις δοκιμασιες, θα ξεσηκωθει τελικα ο λαος,και καλυτερες μερες θα ρθουν.

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου αγαπητή μας Πενθεσίλα!!είμαι η Αθανασία..θα πρέπει να με θυμάσαι από το μπλόγκ του αγαπητού μας Ωκεανού...έχεις απόλυτο δίκιο.. οι παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα είναι ελεεινοί και τρισάθλιοι..δεν έχεις καθόλου άδικο...πόσες φορές έχει κινδυνέυσει η ζωή (χτύπα ξύλο)και η σωματική ακαιρεότητα των παιδιών που πηγαίνουν σε αυτούς;;;...πόσες φορές έχουν χάσει τη ζωή τους παιδάκια από διάφορες αιτίες;;;(ξανά χτύπα ξύλο)...ε,άι στο δ.....λο πιά κάτι πρέπει να γίνει με όοοοολο αυτό κάποτε..πρέπει να παρθούν μέτρα...αυστηρά..και όταν υπάρχει και κανένας καλός σταθμός όπως αυτός στη περίπτωσή σου..κοιτάνε να βρούν 40 ηλίθιες δικαιολογίες γιανά τον κλείσουν.. ήθελα να ήξερα δεν σκέφτονται τί θα κάνουν αυτές οι καψερές οι μάνες που ΔΕΝ έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους,που δουλέυουν που δεν έχουν κάποιον να τα κρατάει;; που,που,που...χίλια δύο που...τέλοσπάντων...αλλά θα μου πείς τι να σκεφτούν..τα δικά τους είναι;;;..αυτοί έχουν να τους τα κρατάνε...οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους...έτσι είναι πάντα...έυχομαι να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα αυτό με τα παιδιά σου και να μην αναγκαστούν τελικά να αλλάξουν χώρο..και να πάνε κάπου που δε τους αρέσει και που δε θα τους προσφέρει τίποτε...φιλάκια,Αθανασία.

Roadartist είπε...

αρε ελλαδα.. :((
"ΠΩΣ" και "ΓΙΑΤΙ" να τα ανεχομαστε ολα αυτα/? ? ?

Βάσκες είπε...

Ρε τι μαλάκες είναι όλοι τους.

Δεν γαμιούνται λέω εγώ οι καριόληδες.

Ουφ, ξέσκασα.

Ra Ma είπε...

Με μεγάλη χαρά το διάβασα αν και το θέμα είναι για κλάματα! Τώρα τελευταία με έχεις τρομάξει, φεύγω από εδώ με ένα χαμόγελο.
Καλό βράδυ αμαζόνα!!!

x-man είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο να αγανακτείς.
Είναι φοβερό να σου ανατρέπει κάποιος τον προγραμματισμό σου και κυρίως όταν αυτός αφορά την εύρυθμη λειτουργία της οικογένειάς σου. Έχω ακούσει για το θέμα αλλά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες μιας και τα δικά μου είναι ήδη στο δημοτικό και το γυμνάσιο.
Πάντως αν δεις το θέμα από την πλευρά των υποδομών που θα πρέπει να διαθέτει ένας παιδικός σταθμός – νηπιαγωγείο (ιδιωτικό ή δημόσιο) ίσως βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση.
Από την άλλη όμως, που πάς ρε καραμήτρο, ακόμα δεν έχεις ετοιμάσει την εναλλακτική δημόσια λύση, δεν έχεις απαιτήσει εγκαίρως από τους ιδιωτικούς να πληρούν τις προϋποθέσεις, και περιμένεις την αρχή της χρονιάς για να δημιουργηθούν προβλήματα σε τόσες οικογένειες;
Δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό χούντα αλλά τυραννία και μάλιστα ανοργάνωτη σίγουρα είναι.
Τέλος, τιμωρείσαι και εσύ και εγώ και πολλοί ακόμη γιατί όταν μας μίλησαν για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, τσιμπήσαμε και γεννήσαμε και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο παιδί. Όταν μας υπόσχονται δωρεάν παιδεία ενώ εκείνοι εννοούν το μέσο να αποβλακώνουν και να κοιμίζουν τα παιδιά μας, εμείς πιστέψαμε την σωστή διαπαιδαγώγηση, την εγκυκλοπαιδική και επιστημονική κατάρτιση, τον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό και τέλος την εύρεση μιάς ανάλογης θέσης εργασίας και όχι μια θέση στους καταλόγους του ταμείου ανεργίας.
Υπομονή για να αντέξουμε, και συνεχής απαίτηση για να αλλάξουν τρόπο σκέψης οι τύραννοι μας.
Καλημέρα.

KitsosMitsos είπε...

Άλλο ένα μπάχαλο σε μια καθημερινή ανάγκη...

Ανώνυμος είπε...

μην το λετε αυτο καλή μας αμαζονα...κατι θα μαθει...δεν ειναι τα δημοσια νηπιαγωγεια για πεταμα...οι νηπιαγωγοι εκει παλευουν σκληρά,δουλευουν πολύ,σε δυσκολες συνθηκες μαλιστα,χωρις υλικο οπως στα ιδιωτικά, και όχι επειδη εχουν εναν διευθυντη επιχειρησης πανω απο το κεφαλι τους,οπως στο ιδιωτικο,μα το κανουν απο μερακι...